16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Knedlíčky do polévky

Název Množství a jednotka
strouhanka 200 g
vejce 1 ks
muškátový oříšek špetka
sůl
máslo 1 lžíce

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou muškátového oříšku, přidáme lžíci rozpuštěného a vychladlého másla a zahustíme strouhankou. Necháme 10 minut odpočinout, aby strouhanka vsákla, pak buď přidáme strouhanku, nebo zředíme troškou vývaru do takové konzistence, aby nám šly tvarovat knedlíčky. Navlhčenýma rukama tvoříme malé kulaté knedlíčky, které zaváříme do vroucí polévky, jakmile vyplavou, povaříme asi 2 minuty a můžeme polévku podávat.

Tip:
Knedlíčky můžeme oživit přidáním usekané petrželky.


 


RECEPTY

Tzatziki

Postup: Salátovou okurku očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhané okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koláč

Postup: Z hladké mouky, 140g moučkového cukru, 170g másla, tří žloutků a špetky... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zasypeme paprikou, hladkou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové koblihy

Postup: V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou.... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová krémová polévka

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...